DR GŐDÉNY GYÖRGY –  MINT SZAKGYÓGYSZERÉSZ

A gyógyszerészi hivatásnak családunkban nem volt hagyománya. Szüleim, nagyszüleim anyai ágról pedagógusok, apai ágról pedig jogtudósok voltak, így én lettem a kakukktojás. Tulajdonképpen a felvételi vizsgák idejéig semmilyen képem nem volt a patikárius létről, akkor is csupán az egyetem ódon falai, az idegen, kicsit rideg környezet gyakorolt rám mély benyomást.

A valódi, testközeli élményeket a sikertelen felvételit követő gyógyszertári gyakorlati munka hozta meg a számomra. Asszisztens jelölt avagy „külddkihívdbe” lettem, de nem zavart. Sokszor azonban furcsa volt látni azt a mesterkélt – általában minden tehetséget, rátermettséget nélkülöző – hierarchiát, ami az asszisztensek, a szakasszisztensek, a gyógyszerészek és a gyógyszertárvezető között fennállt. Akkor elhatároztam, hogy ahova majd beteszem a lábam, ott más fogja működtetni majd a rendszer.
A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem 1989-ben, majd 1995-ben gyógyszerellátási szakgyógyszerész lettem. 1997 márciusától a nagykállói Igazgyöngy Patika vezetője vagyok. Előtte különböző gyógyszeripari cégeknél (Ciba-Geigy, Novartis, Ratiopharm) tevékenykedtem mint orvoslátogató illetve területi vezető. Szakmám művelése során igyekeztem azt a hippokratészi elvet szem előtt tartani, mely szerint az orvoslásnak két feladata van, enyhíteni a szenvedést és nem ártani a betegnek. Hiszem, hogy eddig sikerült.