79Több mint kétszázezer forint egy hónapban kajára és táplálékkiegészítőkre, rengeteg lemondás és megannyi kulisszatitok. Mozifilm készült a testépítőkről. A produkció szakértője az ország legerősebb gyógyszerésze, dr. Gődény György masters magyar bajnok.

Egy debreceni fiatalnak, Bódi Lászlónak a mozgókép és a testépítés a mindene: így jött az ötlet, hogy egy dokumentumfilm készüljön az izomemberekről. A filmben meg akarta mutatni a kendőzetlen valóságot.

– Sokaknak a párkapcsolata ment rá, mások túledzették magukat, vagy túl sok teljesítményfokozó szert fogyasztottak, egészségügyi problémáik lettek – mondta a Borsnak az ország legerősebb patikusa. Dr. Gődény György masters magyar bajnok a szakértelmét tette hozzá a filmhez.
– A diéta „kínjai” mellett nyíltan beszélünk a teljesítményfokozó szerek használatáról. A fiataloknak pedig üzenjük, hogy tisztán is lehetnek izmosak, ehhez a megfelelő mennyiségű melót kell lelkiismeretesen elvégezni, és megtartani az egyensúlyt az edzőtermi kemény munka és a regenerálódásra szánt idő között.

A Testépítés feketén-fehéren című film három testépítő felkészülését dolgozza fel, bemutatva a kőkemény edzések és a versenyek kulisszatitkait is. Bohos Kornél, Bereczki Krisztián, Füzessy Tibor életébe nyerünk bepillantást a hétköznapokon keresztül az alapozástól a diétán át a versenyekig.
Kőkemény edzések, korrigált makogások
› A készítés során hatalmas mennyiségű anyagot vágtunk meg, az „ő”-ket és egyéb makogásokat, elakadásokat kellett korrigálni, és élvezhetővé tenni a filmet – mondta dr. Gődény.
› A kétórás filmet augusztus végén Nyíregyháza, Debrecen és Budapest után országszerte bemutatják.
› Egyre több 40 és 50 év feletti kezd el konditerembe járni.
› Verseny előtt van olyan testépítő, aki a túledzettség miatt nem tud aludni, hajnalban fölébred és irány a futópad.
› A havi kiadásokat úgy fedezik, hogy személyi edzést vállalnak, fotózásaik, szponzoraik vannak.