Dr. Gődény György gyógyszerész fehér köpenyben dolgozik saját patikájában, de a komoly ruházata ellenére külseje a legkevésbé sem felel meg az e szakma művelőiről alkotott sztereotípiáknak, nem csupán hosszú szakálla miatt, hanem mert elképesztő izomzattal is rendelkezik. A Telenor Hello Data korlátlan tarifacsomagok egyik reklámarcaként saját korlátainak feszegetéséről mesélt.

Gödény György elmondása szerint sok sportágat kipróbált a tenisztől kezdve a csapatjátékokig: röplabdázott, kosárlabdázott, és a küzdősportokban is szerzett tapasztalatot. Végül az amerikai futballnál lyukadt ki, de ezzel párhuzamosan a súlyzós edzéseket sem hanyagolta el. 130 kilós testsúlyával egy amerikaifoci-csapatban lett a támadófal játékosa, és ekkortájt kezdett el testépítéssel is foglalkozni, amit azóta is versenyszerűen űz.

380_drgodeny_nagyobb

Szerinte ez a sport az ember határainak a feszegetéséről szól: akkor sikeres valaki, ha sikerül a korábbinál egy kicsivel többet vagy nehezebbet nyomni, egy adott edzésre rátenni még tíz százalékot. Bár a legtöbben azt hiszik, hogy egy ennyire izmos sportolónak biztosan nincs már izomláza edzés után, de valójában mindig van; ha mégsem lenne, az azt jelenti, hogy nem edzett elég hatékonyan.

Nemcsak  egy meccs vagy edzés során, de például a gyereknevelésben is vannak olyan pillanatok, amikor bele kell adni apait-anyait, hogy sikerüljön teljesíteni – véli a sportos gyógyszerész. György nagyon sokat köszön a feleségének, aki mindig mellette áll, sokáig az edzéseit is koordinálta, és ő segíti át a kritikus pontokon; például amikor az első versenyére készülve harminc kiló súlyt kellett leadnia kilenc hét alatt. Szerinte sokkal könnyebb meghozni a helyes döntést egy helyzetben, ha van valaki, aki segít mérlegelni.

Bár a most zajló amerikaifoci-bajnokságon is mindent megtesz a lehető legjobb eredményért, eközben a hétköznapi munkáját is maximális lelkesedéssel végzi, mert szerinte csak úgy érdemes. A határainak túllépéséhez persze a kemény edzéshez az is kell, hogy a nyújtást ne hanyagolja el – és ez a lazaság a gondolkodásmódjára is igaz, György saját bevallása szerint nyitott az új dolgokra. Viccelődve pedig azt is elmondta nekünk, hogy kopasz lévén nagyon szeret sapkát viselni, ugyanis így edzés közben nem folyik a szemébe az izzadság 🙂

A videó itt tekinthető meg:
https://www.facebook.com/telenorhungary/videos/10155139439986125/

Telenor Magyarország